Jurnal de turist: Baile Madaras

/Jurnal de turist: Baile Madaras

Jurnal de turist: Baile Madaras

Am ajuns pe la Madaras undeva in mijlocul verii, uscat de caldura chinuitoare de afara. Condusesem multe ore pana la Oradea, temperatura era de peste 40 de grade, iar picioarele si fata imi luau foc. Aveam nevoie de un loc in care sa stau putin sa ma linistesc si sa ma mai calmez. Pe drumul de la Oradea inapoi spre Timisoara auzisem la un moment dat de o mica locatie cu bai termale.

Asa am ajuns eu in acea dupa masa fierbinte in mijlocul campului in Crisana, intr-o comuna fara ceva aparte. Si vroiam sa merg sa ma scald… in bai termale, calde. Probabil ca era mai bine 32 de grade in apa decat 40 de grade la soare. Cu toate astea, am avut norocul ca vremea sa se schimbe si sa inceapa sa picure afara. Temperatura a scazut pana la 25 de grade, cat de cat acceptabil, afara picura, a inceput sa bata si un pic vantul. O vreme cumva excelenta pentru scaldat in ape termale.

Nu era insa singurul motiv pentru care am mers acolo. Evident, vroiam sa ma linistesc nitel, dar vroiam de asemenea sa vad daca imi vor mai reduce aceste ape termale durerea de calcai. Pentru ca al meu tendon al lui Ahile de la piciorul drept nu vroia de nici o culoare sa se vindece de la sine, chiar si dupa doua saptamani de pauza. Am incercat sa mai joc fotbal sau sa alerg, dar trebuia sa renunt dupa 20-30 de minute, cand inevitabil calcam un pic stramb si incepea durerea.

Dupa o sesiune de o ora in apa termala de la Madaras, durerile s-au atenuat semnificativ. Ala a fost un motiv pentru care am revenit de vreo 3 ori in acea luna la Madaras pentru tratament. Si pot sa spun ca acele sesiuni de spa au functionat destul de bine, pentru ca durerile de calcai s-au redus intr-un mod evident, putand sa fac iarasi sport dupa o multa perioada de repaus.

Inainte de a merge acolo, am tot incercat sa schimb cate ceva. Am renuntat la pantofii cu talpa de spuma (aveam niste Reebook mai inalti), am luat niste pantofi sport cu talpa ortopedica, care, desi foarte ok pentru si alergat, nu mi-au diminuat durerea de calcai.

Bine, la mine n-a fost nimic in forma grava. Cu toate astea, o inflamare a tesuturilor a dus la dureri de puternice si lipsa de inactivitate.

Cat despre Baile Madaras, daca apuc sa trec intre Mai si Septembrie pe acolo prin zona, ma opresc, fie si pentru o ora. Pentru ca e un loc foarte linistit, modern si relaxant. Pe langa efectele apei.

Daca va decideti sa mergeti pe acolo, trebuie sa stiti ca baza de tratament e undeva aproape de capatul localitatii (puteti intreba prin sat sau sa va uitati pe GPS, ca apare pe harta), iar pretul de intrare este de 15 lei. Pentru cate ore vrei tu.

By | 2017-04-24T13:22:21+02:00 April 24th, 2017|Bihor|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment