Cate ceva despre masinile Dacia

/Cate ceva despre masinile Dacia

Cate ceva despre masinile Dacia

Dacia Logan si-a capatat un renume de masina ieftina si care merge in ultimii ani. Desi sunt glume diverse pe internet legat de masinile din gama Logan, acestea sunt de altfel masini destul de fiabile, la care piesele de schimb sunt ceva mai ieftine decat in general si care nu se strica extreme de des. Acum, totul depinde de la model la model, dar daca esti un cetatean care nu face schimbul de ulei frecvent, nu schimba un filtru de aer sau chiar un filtru de polen pentru Dacia Logan, atunci nu te poti astepta sa ai masina in stare buna.

Sunt masini utile, relative ieftine cand sunt noi si care tin de obicei 5-6 ani de zile. Am avut interactiuni de-a lungul anilor cu foarte multi posesori de autoturisme Dacia. Unii care nu aveau nici o treaba cu intretinutul masinii, motiv pentru care acestea se prezentau de cele mai multe ori intr-o stare jalnica. Am patit sa vad pe cineva in service cu toate cele patru suspensii facute praf la o masina cu 67 000 de km. Mi-a zis ca drumul pe care il parcurce el pana la satul in care sta nu a mai fost asfaltat din perioada lui Iliescu si ca n-are chef sa mearga incet, motiv pentru care pana la urma suspensile au cedat. Si mna, nu sunt extreme de scumpe, dar tot trebuie sa scoata undeva la 600 de lei plus manopera doar pentru amortizoare, iar la masina nici arcurile nu aratau bine.

Prin comparatie, un tip din Targu Carbunesti a ajuns in service ca I se arsese un bec pe care vroia neaparat sa il schimbe si nu avea nici un schimb la indemana. Nu a durat mult, dar am discutat putin cu el, pentru ca Loganul pe care il avea era din 2010 si era intr-o stare foarte buna. Dupa 180 000 de km. Mi-a zis ca a facut toate schimburile la timp, a mers totusi decent cu masina si nu a avut probleme majore, exceptand lucrurile obisnuite pe drumurile din Romania: capete de bara si brate. In rest, masina l-a dus fara probleme prin toata Romania.

Cert e ca orice tip de sofer ai fi, daca ai grija nitel de masina, te tine mai mult timp si cheltui ceva mai putini bani cu ea. Trebuie sa te mai ajute insa si drumurile. Iar cand nu te ajuta, ai la indemana magazinul online AutoAtu pentru piese la preturi accesibile.

By | 2016-06-06T12:37:27+02:00 May 27th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment