Cum sa iti pornesti masina in timpul gerului

/Cum sa iti pornesti masina in timpul gerului

Cum sa iti pornesti masina in timpul gerului

Au fost cateva zile friguroase prin Romania, chiar geroase, am putea spune, iar multe masini nu au pornit deloc in aceasta dimineata. Ce faceti cand ajungeti in aceasta situatie ? Ei bine, poti fi mai multe cauze, asa ca haideti sa le luam pe rand.

  1. Daca bateria e la pamant, incercati sa o porniti impinsa si mergeti pana la primul service pe care il aveti la indemana. Daca vreti acumulatori auto de calitate, incercati acumulatori auto Caranda, Varta, Bosch sau Rombat (chiar daca sunt romanesti, sunt destul de ok). Daca nu merge pornita impinsa, luati bateria sus, luati un redresor si incarcati-o nitel. Iar daca nici atunci nu porneste, folositi un taxi sa mergeti la un shop de baterii sa va luati una mai serioasa.
  2. E posibil sa puteti sa invartiti la cheie, dar chiar si asa sa nu porneasca masina. Aici pot fi cateva cauze, dar doua dintre acestea sunt cele mai dese. In primul rand, e foarte posibil sa aveti motorina inghetata pe conducte, motiv pentru care nu poate sa o traga ca sa porneasca. E posibil de asemenea sa aveti vreo conducta fisurata, iar atunci sa intre aer pe instalatie. Mai e si posibilitatea ca uleiul pe care il folositi sa fie prea vascos, iar la temperatura de afara sa nu faca ungerea potrivita pentru pornirea masinii. E recomandat sa aveti un ulei auto 10w40 sau 5w40, care sunt mai subtiri si care sunt mai bune la temperaturi reduse. Evident, sunt mai scumpe, dar pleci cu masina din parcare.

Evident, daca nu porneste de nici o culoare, chiar daca ati schimbat bateria si ati impins-o, atunci e cam timpul sa mergeti cu ea pe platforma intr-un service. Acolo o lasati o noapte, sa se dezghete si probabil ca se va putea porni. Iar daca tot sunteti acolo, aflati ce s-a intamplat si reparati problema. Ca daca s-a intamplat odata, e foarte posibil sa se intample si a doua oara.

By | 2017-01-09T11:06:13+02:00 December 27th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment