In aer prin Europa

/In aer prin Europa

In aer prin Europa

La inceputul primaverii, mai precis in perioada 15-25 martie 2015, am hotarat alaturi de inca 3 persoane sa mergem sa ne plimbam prin Europa. Luat o masina pe diesel si am pornit la un drum prin diverse tari europene. Majoritatea drumului l-am facut pe autostrazi prin Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Olanda si Belgia. Am avut niste vignete de platit si ceva motorina, a fost un drum lung si am apucat sa vedem o multime de lucruri, dar le-am vazut cumva pe graba, pentru ca ne tot uitam sa mergem catre urmatoarea locatie.

Cert e ca la finalul unui astfel de drum, cand am ajuns intr-un final acasa in Romania, am dormit cate 10 ore pe noapte in urmatoarele 3 zile din cauza oboselii. E frumos cu masina, te poti misca mai ok si fara prea mari probleme prin diverse zone ale Europei, dar daca nu ai decat doi soferi si vrei sa mergi constant, e mult prea obositor.

aeronava

Am decis ca o varianta simpla e sa mergem in locatia dorita pe calea aerului in viitor, iar de acolo sa ne decidem ce vrem sa luam, fie ca e masina sau bicicleta (pentru o plimbare in Amsterdam, de exemplu). Ca tot vorbeam de Amsterdam, mi-am luat bilet de avion deja pentru luna septembrie, gasind si bilete undeva pe la 100-130 de euro. Eu am dat 129 de euro pe al meu si banuiesc ca de-a lungul city-break-ului pe care il voi petrece acolo voi mai cheltui inca vreo 150 de euro pe plimbari, mancare si diverse distractii. In orice caz, nu voi fi singur pe acolo, vor veni si amicii mei prin zona, incat sa nu ma plimb chiar de nebun prin Amsterdam.

Oricum, sunt destule zboruri ieftine catre destinatii europene. Prima pe lista a fost Amsterdam, dar pe viitor probabil ca Bruxelles, Londra si Paris vor fi pe lista de calatorii…. pentru vestul europei. Pentru ca mai avem pe lista si Istanbul, dar pentru acesta cred ca avem nevoie de 3-4 zile de solide de plimbare si multe negocieri prin bazarul lor.

In toate aceste calatorii vom zbura low-cost, asta era deja bine stiut, dar pentru un drum de 1-2 ore nu e foarte mult. Probabil ca Wizz sau BlueAir vor fi companiile cu care vom merge. Legat de BlueAir, am vazut ca recent si-au marit flota la 14 avioane, cumparand un avion de la compania Aeriana China Eastern. Avionul este cel mai nou din flota lor, avand undeva la 12 ani vechime.

Oricum, multe aeronave sunt destul de vechi, pentru ca nu e usor sa produci un avion, iar multe au o durata de viata destul de mare, asa ca nu mi-as face griji, mai ales pentru ca sunt mentinute corespunzator.

Revenim la vacante cu o intrebare finala: pe unde v-ati programat zboruri pentru aceasta toamna ?

By | 2015-07-29T10:56:15+02:00 July 24th, 2015|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment