Inceput in viata de pescar

/Inceput in viata de pescar

Inceput in viata de pescar

Chiar daca nu esti familiar cu pescuitul, ar trebui sa stii ca in Romania sunt o multime de balti si lacuri de unde poti pescui o multime de tipuri de pesti. Nu toti sunt pentru pastrare, exista sezoane aparte pentru fiecare specie de pesti, iar in afara sezoanelor nu ai voie sa pastrezi acesti pesti pentru consum. Si asa, chiar daca esti in sezon, de cele mai multe ori nu ai voie sa pastrezi femelele si puietii din acea specie, un lucru cumva normal, mai ales daca vrei sa ai in continuare specia respectiva si in urmatorii ani. De aceea, atunci cand pescarii au nevoie de o captura mai mare si folosesc, de exemplu, plasa profesionala de pescuit de la Romnets, trebuie sa aiba grija sa sorteze captura in functie de aceste criterii. Plus altele, care depind de la specie la specie.

Daca pana acum nu ai experimentat cu pescuitul si ai vrea sa incerci, iata cateva lucruri de care ai putea avea nevoie in momentul in care te apuci de acest “sport”:

1. Cauta o undita de buna calitate, dar nu cel mai inalt nivel. Te vei obisnui in timp cu mai multe tipuri de undite si iti vei da seama atunci care e undita potrivita pentru tine

2. Ai nevoie de un permis de pescuit, indiferent ca mergi la pescuit intr-o balta publica sau una privata. Permisul de pescuit al Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură se poate obtine contra sumei de 30 de lei sau 10 lei, in cazul in care esti elev sau student. Dupa ce ati platit acest permis, trebuie sa va solicitati cardul si depuneti documentele catre o asociatie de pescuit. Si acolo sunt de platit niste tarife, care depind de la o asociatie la alta.

3. Alegeti o balta aproape de dumneavoastra si nu foarte aglomerata. Incercati prima oara pescuitul la o balta din zona, inainte de a merge pe un pescuit mai hardcore pe rau sau in zone cu ape mai tulburi.

Iar daca te intereseaza ce tip de pesti poti pescui, ai cumva noroc, pentru ca la finalul lunii iulie au expirat restrictiile legate de tipurile de pesti pe care le poti pescui, putand pescui caras, rosioara, platica, salau, biban sau crap. Daca sunteti in zonele potrivite, puteti prinde si somn, scobar, clean, stiuca sau mreana.

Daca nu recunoasteti tipul de peste pe care l-ati prins, puteti oricand sa intrebati pe pescarii de langa dumneavoastra, iar daca nu aveti pe nimeni, aveti grija sa aveti o carte la indemana. Oricum, daca pescuiti intr-un loc privat, cineva va trebui sa numere pestii sa se asigure ca ati prins ceea ce trebuie.

La final, tot ce va pot zice e: fir intins!

By | 2016-08-29T07:12:05+02:00 August 17th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment