Lansare de carte la Gledin

/Lansare de carte la Gledin

Lansare de carte la Gledin

In ziua de Craciun, imediat dupa citirea Liturghiei si Pastoralei preasfintitului arhiepiscop Andrei al Vadului, Feleacului si Clujului si mitropolit al Clujului, Salajului si Maramuresului, la biserica ortodoxa din Gledin a avut loc lansarea cartii “Gledinarul care a imbatranit odata cu istoria – Iacobu Petrestilor”, carte scrisa de Dorin Arsinte, fiu al satului, care a ajuns astfel sa publice cea de-a treia carte.

Oamenii din Gledin au venit in numar mare la biserica si au primit cu mare caldura cartea, aceasta prezentand viata celui mai batran om din sat, Iacob Marian al Petrestilor, care in primavara va implini 94 de ani.

Autorul i-a multumit lui Iacob Marian pentru disponibilitatea de a isi aminti si a rememora amanunte traite de el alaturi de consateni.

Iacob Marian a încheiat evenimentul în registru sentimental, spunând în graiul local: ”Cei de pe front, cu care am împărțât coaja de pită, ăia o fost adevărații mei frați pe care nu i-oi uita în veci. Muțumesc șî lui domnul Dorin pintru efortul de a scrie cartea asta, despre mine, despre gledinari șî despre Gledin”.

By | 2014-12-27T20:57:37+02:00 December 26th, 2014|Bistrita-Nasaud, Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment