Mocanita la Viseu

/Mocanita la Viseu

Mocanita la Viseu

Viseu de Sus e o comunitate relativ mica, dar destul de cunscuta in Romania. Moroseni, oameni mandrii, palinca buna si mocanita. Cam astea sunt lucrurile care probabil iti vin in cap atunci cand te gandesti la Viseu de Sus. Sau la Maramures. Cam 30 % din populatia Romaniei nu a auzit de localitatea asta, si e mai bine, e mai mult loc pentru restul sa se bucure de ospitalitatea maramureseana. Si de mocanita.

Pentru ca de aia mergi in zona Maramuresului, in special iarna. Acolo iarna incepe pe la jumatatea lui Noiembrie si tine pana hat in Aprilie, deci daca vrei sa mergi de acum inainte, sunt destul de multe sanse sa dai de zapada prin zona de munte. Iar sa iei si mocanita si sa te duci cu ea pe linie ingusta, printre copaci si munti acoperiti de zapada. Cumva de basm.

Poate aste este unul din motivele pentru care mocanita merge destul de des in aceasta perioada, iar daca vrei sa iti planifici o vacanta in Viseu, ar trebui sa o faci din timp, pentru ca locurile in zona sunt limitate, mai ales de Craciun si Revelion. Daca stau bine si ma gandesc, la ora la care scriu acest articol, s-ar putea sa nu prea mai fie locuri in acea zona, asa ca iti recomand sa te grabesti.

Legat de mocanita, dupa cum spune si siteul lor, iti recomanda sa suni din timp si sa iti faci rezervare, pentru ca locurile sunt limitate, in special in aceasta perioada. Trenul pleaca la ora 09:00 din Viseu de Sus si merge pe Valea Vaserului, mergand pentru 25 de km pana la statia Paltin, desi vara din ce am inteles se mai merge pana la statia finala de la Izvoru Boului, foarte aproape de granita cu Ucraina. Sper sa nu gresesc, dar nu am foarte informatii legat de asta.

Iar pentru cei care se intreaba, sunt vagoane de iarna in perioada asta, ca sa nu inghetati pe timpul calatoriei. Vara sunt vagoane deschise, ca admirati mai bine peisajul. Pretul unei calatorii este intre 63 si 83 de lei, iar pentru 20 de lei extra, aveti la dispozitie snacksuri, cafea si un pahar de “plum brandy”, adica palinca. Asta daca va e inca rece si aveti nevoie sa va incalziti si mai bine.

Merita sa dai atatia bani pentru o cursa de 50 km dus intors ? Eu zic ca merita. Nu prea ai multe sanse sa mergi cu mocanita in mod curent, iar iarna e, dupa cum ziceam si mai sus, o zona de basm.

By | 2017-12-05T10:21:47+02:00 December 3rd, 2017|Maramures|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment