Ultima luna cu TransRarau deschis

/Ultima luna cu TransRarau deschis

Ultima luna cu TransRarau deschis

Drumul care face legatura intre comunele Pojorata si Chiril din judetul Suceava, denumit si TransRarau, e pe cale sa intre in ultima luna cand va putea ramane deschis pentru public. In mod normal, drumul ar trebui sa ramana deschis pe toata durata anului, dar cum drumul ajunge la 1550 de metri, va fi destul de greu sa ramana drumul deschis mai tarziu de luna noiembrie.

Personal, am fost pe acest drum acum 3 ani, chiar pe 27 Octombrie, cand deja fusese prima ninsoare prin zona. In zona de padure a drumului se circula foarte greu, cu pelicule de gheata pe sosea, orice curba trebuia realizata cu multa grija. Motiv pentru care nu cred ca va mai fi accesibil dupa 1 Noiembrie.

Motiv pentru care va recomand sa mergeti cat mai puteti luna asta. Mergeti in timpul zilei, totusi, pentru ca dimineata e posibil sa fie gheata pe jos, pentru ca temperaturile au scazut noaptea sub 0 grade.

Si foarte important, nu mergeti in pantaloni scurti si tricou, luati-va si voi niste pantaloni lungi (sau pantaloni palazzo, pentru fete, daca vreti ceva fancy), o pereche de blugi cu o bluza. Pentru ca va fi destul de racoare cand veti ajunge acolo sus si veti dori sa mergeti sa admirati peisajul. Sunt cateva zone destul de faine unde va puteti intinde si sa va relaxati cand ajungeti sus la intersectie, dar puteti sa mergeti si la cabana Rarau si sa va plimbati chiar si pana pe varful Rarau.

Coborarea catre Chiril e prin padure, cu o singura banda, deci acolo trebuie sa fiti pe faza, cu putine locuri de oprire. La coborare ajungeti fix langa raul Bistrita, iar de acolo aveti doua variante:

  • una spre Dorna si Vatra Dornei, pe un drum pe placi de ciment pana in Saua Dornei, o zona cu cabane si o zona buna pentru pasionatii de off-road
  • una spre Brosteni si Poiana Largului, intr-o zona ceva mai industriala si fara foarte multe zone turistice (decat daca mergeti mai departe de Poiana Largului spre Borsec sau Targu Neamt).

Drumul e frumos, iar cu o masina buna va puteti si distra putin pe acolo pe urcare (pe coborare nu recomand, e destul de inghesuit), asa ca daca aveti drum prin zona, dati o fuga pe acolo si vedeti cum e zona.

By | 2017-10-04T10:23:30+02:00 October 4th, 2017|Suceava|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment