Tratamente eficiente pentru colici

/Tratamente eficiente pentru colici

Tratamente eficiente pentru colici

copil

Colicii sunt o problema care apar la orice copil in primii ani de viata, cand sistemul digestiv al acestuia inca este in dezvoltare si nu functioneaza chiar propice. Nu e o problema singulara a copiilor, dar apare extrem de frecvent la nou nascuti, motiv pentru care atunci cand cineva discuta in general de colici, vorbeste si de bebelusi. Fiind o problema atat de frecventa, e ceva care poate fi usor tratatat, fie folosind medicamnte, fie diverse remedii naturiste pentru colici. Iar in ultima perioada, remediile naturiste tind sa vina in avantaj, in special datorita problemelor secundare cauzate de cateva dintre aceste medicamnte.

Cum stiti ca bebelusul vostru are colici ? Ei bine, daca plange mai multe de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana si pentru mai mult de 3 saptamani, atunci felicitari, aveti un copil cu colici. Unul dintre cei 25 % din copii care sunt afectati de aceasta… boala, sa ii spunem. Pentru ca pentru moment nu se stie exact ce provoaca colicii, doar ca afecteaza bebelusul si ii cauzeaza diverse probleme.

Colicii apar in jurul celei de-a doua saptamani de viata, in general, nefiind diferente in sexe, indifferent de tipul de hrana pe care il au.

Colicii cauzeaza problem digestive (cel mai probabil din cauza intolerantei la lactoza sau a unei alte protein prezente in lapte), reflux (arsuri stomacale care aduc acest reflux gastric), spasme (probabil din cauza unui tranzit intestinal greoi), nivel mare de hormoni, gaze, un temperament intens si un sistem nervos imatur.

Se pare ca exista si o legatura intre alimentatia mamei in sarcina si colici. Se pare ca daca mamica va consuma in timpul sarcinii alimente ca portocale, varza, conopica, broccoli, mere, prune sau mancare condimentata.

Sunt insa cateva lucruri care amelioreaza colicii. Puteti incerca diverse ceaiuri naturiste (gasiti suficiente retete si pe internet), dar in cazul acelor ceaiuri de planete rata de succes depinde la un copil la altul.

Metodele cele mai sigure sunt medicamentele (de care tocmai ce ziceam ca nu sunt foarte bune la varsta frageda, decat atunci cand sunt recomandate de medicul de familie) sau puteti incerca niste tratamente naturiste pentru colici, cum sunt remediile naturiste de care v-am spus mai sus.

Voi ce ati facut atunci cand copilul vostru a avut colici ?

By | 2016-03-01T13:08:39+02:00 February 27th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment