Trecerea pe digital

/Trecerea pe digital

Trecerea pe digital

O statistica publica in 2014 arata ca majoritatea firmelor din Romania isi platesc darile si fac platile prin deplasare la o banca. Acum, statistica e destul de veche, iar in 3 ani de zile cred ca numarul firmelor care fac asta exclusiv la banci a scazut considerabil. Mai ales ca majoritatea bancilor includ in cadrul deschideri de conturi noi pentru firme si optiunea de a avea un token si un cont online pentru a isi accesa contul bancar si a isi face toate platile.

Majoritatea persoanelor pana in 35-40 de ani apreciaza acest lucru, pentru ca e timp salvat. Nu mai treci pe la banca, faci toate platile in modul online, poti vedea in orice ora din zi si din noaptea cine ti-a platit si cat, distractii de genul. Am observat si eu, cat am mai petrecut timp la banca (nu cred ca trec mai des de o data pe an la banca, si atunci pentru updateul datelor personale sau sa discut de comisioane) ca o buna parte din persoanele care trec pe acolo sunt trecute de 40 de ani. Sau au nevoie sa ia bani de la Western Union, cum e cazul bancii la care sunt eu.

In urmatorii ani vom avea o trecere tot mai accentuate in modulul digital. Tot mai putine facturi vor fi trimise fizic de la o firma la alta, majoritatea trimit facturile pe email si asteapta banii in cont, pentru ca e mult mai lejer sa faci asta. Evident, nu peste tot se poate face asta.

De exemplu, in comert e greu sa mergi pe ruta acolo, acolo ai role intregi de bonuri si facturi pe care trebuie sa la procesezi. Marile magazine de la noi folosesc programe de management complexe gen Winmentor Enterprise pentru a avea toate aceste lucruri sincronizate si pentru a vedea care sunt vanzarile efective in timp real. Evident, nu totul este perfect, dar e bine sa ai casa de marcat conectata la un program central care salveaza toate datele in modul online. Poti sa calculezi mai usor care e stocul, care sunt pierderile, daca e nevoie sa scazi sau sa maresti pretul unui produs (nu exagerat, evident), in functie de cerere si oferta.

Un astfel de program ERP e foarte util in special in administrarea firmelor mari. Din fericire, am si un exemplu despre care voi vorbi in urmatorul articol.

By | 2017-10-18T13:23:30+02:00 October 1st, 2017|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment