Treninguri pentru alergare

/Treninguri pentru alergare

Treninguri pentru alergare

Sfaturi de bază pentru o alergare plăcută

Ştim! Este greu momentul acela în care vrei să te apuci de alergat, însă te apasă lenea. Cu toate acestea, dacă ţi-ai pus la cale planul şi vrei să îţi începi activitatea, trebuie să ştii şi câteva lucruri despre echipamentul potrivit pentru o tură de alergare. Aşa că speram să îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi.

Treninguri pentru alergare

Teoretic, atunci când mergi la alergat poţi îmbrăca aproape orice găseşti prin casă. De exemplu, te poţi gândi că nişte pantaloni de trening şi un tricou larg poţi constitui echipamentul perfect. Însă lucrurile sunt puţin diferite. Noi credem că un trening care arată bine şi în care te simţi foarte confortabil poate fi motivaţia perfectă pentru acest tip de sport. Și chiar dacă nu ai nevoie de un echipament extravagant, trebuie totuşi să pui accentul pe câteva aspecte, cum ar fi materialul treningului.

Şi asta deoarece îmbrăcămintea creată special pentru sport este mult mai confortabilă şi este realizată din materiale tehnice, în combinaţii precum poliester şi spandex, care permit pielii să respire şi să se usuce rapid. Acest lucru nu se întâmplă şi în cazul bumbacului, care chiar dacă absoarbe foarte rapid transpiraţia, nu se usucă la fel de rapid şi îţi poate crea un disconfort.

Şi mai ceva: cu cât treningul pentru alergare este mai scump, cu atât poate avea diverse caracteristici în plus. Desigur, mai mult sau mai puţin inutile, în funcţie de nevoile fiecăruia. Câteva dintre aceste ar fi: tratament antibacterian la buzunare pentru prevenirea mirosurilor neplăcute, protecție împotriva ultravioletelor sau alte asemenea caracteristici. Însă dacă nu ai nevoie de aşa ceva, poţi opta pentru un trening basic care este şi mult mai ieftin.

Este foarte importantă şi mărimea treningului. Chiar dacă ai impresia că un trening larg îţi va fi de mai mare ajutor, dimpotrivă, acesta te poate încurca. Aşadar, nu opta pentru un trening mai mare, gândindu-te că este confortabil, dar nici pentru unul prea mulat pentru a te strânge în timpul alergării.

Şi neapărat îmbracă-te în funcţie de condiţiile meteo. De exemplu dacă afară plouă mărunt şi insişti să ieşi să alergi poartă un trening din fâș. Te va proteja împotriva umezelii.

La finalul alergării, schimbă-te cât mai rapid în haine uscate!

By | 2018-05-17T10:22:27+02:00 May 16th, 2018|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment