City-break in Romania: Sibiu

/City-break in Romania: Sibiu

City-break in Romania: Sibiu

Sibiu este unul dintre orasele cele mai cunoscute din Romania. Oriunde te-ai afla in Romania, cunosti ceva despre Sibiu. Fie pentru ca spun “ora doi”, fie pentru ca au un centru foarte bine mentinut, fiind o zona puternic influentata de sasii care au trait acolo, fie pentru ca presedintele Romaniei, un sas de altfel, este din zona Sibiului. Cert e ca e un oras foarte cunoscut in Romania. A mai fost si capitala culturala europeana in 2007, deci si-a mai castigat un renume bun si in afara tarii in acea perioada.

Ca turist, e o zona faina de petrecut macar doua-trei zile, mai ales ca e situat in centrul tarii, deci cam din orice oras ai venii, nu ai de facut mai mult de 3-400 km. Un city-break in Sibiu poate fi o buna oportunitate a vedea ce are de oferit zona si de a cunoaste putin orasul.

In primul rand, comparativ cu alte mari orase ale Romaniei, nu vei avea prea multe probleme cu traficul. Cum Sibiul e inconjurat de A1, inseamna ca tot traficul greu si masinile care nu au treaba prin Sibiu vor ocoli orasul, iar in oras este loc efectiv pentru turisti si localnici.

Locuri de parcare sunt destul de multe, dar in zonele aglomerate te poti astepta sa nu fie tot timpul locuri libere. Totusi, cand gasesti, vei fi placut suprins sa vezi ca locurile de parcare sunt foarte ieftine, gen 2 lei pentru o zi intreaga de sambata. In timpul saptamanii mi se pare ca e un leu pe ora, ceea ce tot e ok. Mai bine lasi masina intr-o parcare amenajata si platita in centru decat sa o lasi pe drum.

In Sibiu sunt o multime de lucruri de facut, indiferent de anotimp. Cand vorbesc de Sibiu o sa includ automat si zonele adiacente, adica pe un radius de +30 km fata de centrul orasului, distanta acceptabila de ajuns atunci cand mergi la plimbare.

Cum ziceam mai sus, in Sibiu poti face diverse lucruri in functie de anotimp. Pe vara ai la dispozitie sa descoperi toata zona centrala a orasului, cu toate stradutele inguste si casele construite acum cateva secole, cu o arhitectura deosebita. Pe langa asta, daca esti amator de plimbari, poti inchiria o bicicleta sa descoperi si zonele de marginime ale Sibiului. Incepand cu Padurea Magura, unde poti gasi piste de biciclete trasate pentru amatori, dar si trasee prin padure pentru cei care au chef de un pic de adrenalina si nu le place sa mearga prea mult pe drept.

Pista de biciclete merge in mai multe directii. Puteti merge catre Rasinari si Gura Raului pentru a vedea niste sate traditionale sasesti sau puteti alege sa coborati pe Cisnadioara, sa admirati castelul de pe deal si apoi sa mergeti in Cisnadie sa admirati biserica fortificata si centrul orasului.

Acum insa e iarna, si probabil ca nu e neaparat indicat sa pedalati pe zapada. Dar puteti admira in continuare centrul orasului, cu tot cu Targul de Craciun din Sibiu, unul dintre cele mai cunoscute din Romania, de altfel. O cana de vin fiert cu scortisoara si portocale, niste carnaciori si poate si un kurtos kolacs in timp ce va plimbati printre tarabe cu siguranta bucura orice om caruia ii place atmosfera de iarna.

Iar daca a venit si zapada si sunteti amatori de schi, puteti da o fuga rapid pana pe Paltinis, statiunea care apartine de Sibiu, aflata la 30 km de centrul orasului. O zi la schi nu strica, daca sunteti amatori de sporturi de iarna.

Ar mai fi si alte activitati pe care le puteti face prin Sibiu, dar le voi discuta intr-un alt articol. Aveti voi ceva sugestii, lucruri interesante de facut in Sibiu ? Lasati un comentariu mai jos, sa pornim o discutie.

 

By | 2017-12-05T09:54:43+02:00 November 20th, 2017|Sibiu|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment