Articole sportive pentru atletism

/Articole sportive pentru atletism

Articole sportive pentru atletism

3 item-uri esenţiale pentru o experienţă plăcută

Ştii cum să te menţii în formă fără un efort foarte mare, fără să mergi la sală să tragi de greutăţi? Prin alergat. Indiferent că îl practici de nevoie, că o pasiune sau că sportiv de performanţă, trebuie să ai în vedere că echipamentul potrivit poate fi de mare ajutor pentru practicarea corectă a alergatului. Şi asta deoarece un antrenament eficient se va desfaura doar în condiţiile în care te vei simţi confortabil.

Articole sportive pentru atletism

Tricoul

Chiar dacă te simţi foarte comod într-un tricou de bumbac, încearcă să eviţi acest material. Optează în schimb pentru un tricou din material sintetic, deoarece aceasta nu păstrează umezeala şi se usucă foarte rapid. De exemplu, tricourile cele mai potrivite pentru alergare atunci când afară este cald sunt cele care au în componenţă tehnologii precum Coolmax sau HyActive, care oferă senzaţia de prospețime şi uscat pe piele, în ciuda efortului depus la alergare.

Pantalonii

La fel ca şi tricoul, pantalonii pentru atletism trebuie să fie realizați din materiale care se usucă repede. În plus, materialul trebuie să fie rezistent şi tratat antimicrobian pentru a evita mirosurile neplăcute. Poţi opta pentru pantaloni care au în componenţă materiale precum poliamida sau propilena. Pentru o alergare de lungă durată alege pantalonii elastici,mai mulați pe picior.

Încălţămintea sport

Să foloseşti aceeaşi pereche de pantofi sport cu care mergi la plimbare în parc nu este indicat. Şi asta deoarece încălţămintea pentru atletism este fabricată cu mult mai mare atenţie asupra durabilităţii şi susţinerii gleznei. În plus, încălţămintea pentru alergat are talpa mult mai tare şi mai flexibilă astfel încât să facă faţă cam oricărui tip de teren.

Orientează-te către ghete de alergat care au în componenţă membrana Gore-Tex sau eVent, mai ales pentru că acestea sunt mai utile pe vreme ploioasă, deoarece nu permit apei să pătrundă în interior.

Întotdeauna trebuie să alegi încălţăminte confortabilă, chiar dacă nu este foarte uşoară. Poţi folosi chiar şi branțuri, pentru că oferă mai multă stabilitate şi mai mult echilibru.

Cele 3 articole sportive menţionate mai sus sunt esenţiale pentru atletism. Ţine cont de acest lucru şi te vei bucura de o tură de alergat foarte plăcută.

By | 2018-04-24T13:18:09+02:00 April 29th, 2018|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment