Cele mai căutate destinații de software outsourcing

/Cele mai căutate destinații de software outsourcing

Cele mai căutate destinații de software outsourcing

Industria de software outsourcing a avut o creștere rapidă în ultimii ani. Din ce în ce mai multe companii caută soluții pentru externalizarea dezvoltării de software iar motivele sunt multiple. În cazul celor mai multe dintre companii decizia de externalizare vine ca urmare a reducerilor consistente de cost, însă o mare parte a organizațiilor se confruntă cu problema lipsei de personal calificat. Un partener de software outsourcing poate pune la dispoziție o gamă largă și variată de oameni calificați și cu experiență în diverse tehnologii și limbaje de programare. Astfel, nu este de mirare de ce tot mai mulți manageri aleg să opteze pentru software outsourcing development.

Care sunt cele mai căutate destinații?

În ultimii ani, tot mai multe țări din estul Europei au devenit adevărate hub-uri pentru externalizarea dezvoltării de software. Dacă până acum câțiva ani India era principala destinație, astăzi Europa de Est a devenit un adversar incontestabil. Poziția geografică, pregătirea profesională precum și calitatea superioară a softului sunt doar câteva dintre motivele pentru care companiile din Vest aleg ca destinație de outsourcing una dintre țările europene.

Cele mai căutate destinații de outsourcing din lume

India

India rămâne pe locul 1 in topul destinațiilor de outsourcing preferate de companiile din întreaga lume. Cu peste 120.000 de profesioniști în IT, care se alătura industriei în fiecare an, aceasta țară rămâne o putere in industria de outsourcing software development.

Dacă mai punem la calcul și faptul ca este a doua țară din lume cu cei mai mulți vorbitori de limba engleză precum și costurile mici (cele mai mici de pe piață) nu este de mirare de ce India reușește să se mențină pe primul loc.

Vietnam

Deși este o destinație relativ nouă, Vietnam a reușit să ajungă rapid unul dintre cele mai importante hub-urile de IT. Companii precum IBM, Nokia, Microsoft sau Intel sunt deja prezente în această țară unde se bucură de o gamă largă de personal calificat și costuri reduse (cu 90% mai puțin ca în USA).

Orașul Ho Chi Minh a fost numit unul dintre cele mai bune orașe pentru outsourcing datorită infrastructurii, a serviciilor de calitate precum și a costurilor reduse.

China

Cu un sistem de educație axat pe Matematică și Ștință, China rămâne una dintre cele mai căutate destinații de software outsourcing. Cu peste 30.000 de profesioniști in domeniul IT, această destinație este un punct de interes pentru companiile care caută să externalizeze dezvoltarea de software în industria de jocuri, aplicații pe mobil și multe altele.

Cele mai căutate destinații de outsourcing din Europa

Ucraina

Una dintre cele mai promițătoare destinații de software outsourcing din Europa de Est este Ucraina. Cu peste 100.000 de experți în IT și cu 20.000 de studenți care termină facultățile din domeniul IT (sau facultăți cu strânse legături in IT) în fiecare an, Ucraina este o alegere ideală pentru companiile care caută servicii de calitate la prețuri reduse.

România

Cu 41 de universități tehnice și cu peste 5.000 de absolvenți in domeniul IT în fiecare an, România se menține una dintre cele mai importante destinații de outsourcing din Europa. Industria de software development outsourcing Romania contribuie cu 20% la totalul serviciilor de externalizare software din Europa Centrală și de Est.

Dezvoltatorii de software din România sunt calificați în diverse tehnologii și limbaje de programare: Java, PHP, C, C++, .Net, Mobile. Nu este de mirare că aici găsim unele dintre cele mai importante nume din sectorul IT: Dell, Nokia, Microsoft sau IBM.

Polonia

O alta destinație importantă este Polonia. Cu 18 universități tehnice, care aduc în fiecare an peste 15.000 de absolvenți în domeniul IT, această țară deține o gamă larga de profesioniști cu expertiză in Java, Ruby sau Python.

Poziția geografică, costurile reduse și personalul calificat fac din această țară o destinație de top pentru sectorul de software outsourcing.

Din ce în ce mai multe tări profită de dezvoltarea sectorului de outsourcing și creează diferite facilități pentru dezvoltarea acestei industrii. De la programele facultăților la diferite facilități fiscale pentru această industrie, tot mai multe guverne vin în sprijinul companiilor de IT.

Cele mai importante destinații rămân tările care oferă oameni calificați, vorbitori de limba engleza sau germană, și bineînțeles costuri reduse.

By | 2021-02-10T12:39:55+02:00 February 10th, 2021|Zonal News, Timis|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment