Orasul Alba-Iulia este situat in inima Romaniei si este capitala spirituala a tarii. Totodata, este situata intr-un teritoriu splendid, iar fiecare turist este bine-primit in aceasta zona. Alba-Iulia este o importanta zona turistica vizitata de numerosi turisti datorita obiectivelor turistice cu o importanta mare asupra tarii Romaniei, dar si datorita stilului arhitecturiilor, a artei si a frumusetii naturii.
Cetatea de la Alba-Iulia a fost construita intre anii 1716 si 1735, folosind sistemul arhitectural militar Vauban- cel mai mare de acest gen din sud-estul Europei, iar design-ul sau a fost conceput de catre arhitectul italian Giovanni Morando Visconti. Cetatea este remarcabil, atat pentru elementele sale arhitecturale, cat si pentru cele 6 porti minunate, unice in structurile militare europene. Fara niciun dubiu, artistii, sculptorii: Johann Koning, Johan Vischer si Giuseppe Tencalla s-au inspirat din mitologia antica. Cele 6 porti sunt exemple valoroase caracteristice stilului baroc si au servit drept model pentru arhitectura secolului al XVIII-lea din Transilvania. Cetatea are o forma de stea datorita celor 7 bastioane: Eugene of Savoia, Sf. Stefan, Sf. Treime ( cel mai mare bastion ), Sf. Mihai, Sf. Carol, Sf. Capistrano si Sf. Elisabeta.
Totodata, cetatea este considerata drept una dintre cele mai mari cetati din estul Europei si a fost construita la cererea lui Charles al VI-lea, fiind terminata complet in anul 1735. Pe toata durata vizitei cetatii, ai parte de un peisaj frumos de tara. In interiorul sau este o biserica Romano-Catolica foarte veche, doua palate, biblioteca Batthyaneum, cateva ruine, Universitatea Alba-Iulia, dar si o biserica Ortodoxa romaneasca.
Biserica Ortodoxa este o biserica de langa Cetatea Alba-Iulia. Gradinile sale sunt frumoase, iar interiorul este decorat intr-un mod special. Desi, in comparatie cu alte biserici, nu este foarte veche, fiind construita in anul 1920, ea are o semnificatie istorica importanta: este simbolul Transilvaniei de la unire.
Catedrala Romano-Catolica a fost construita undeva in secolul al XIII-lea si este o constructie uriasa. Aceasta catedrala face parte si ea din istoricul orasului Alba-Iulia, detinand o mare importanta, nu datorita varstei sale, ci pentru stilul sau arhitectural. Totodata, catedrala este foarte frumoasa si un loc “must-visit” din Alba-Iulia.
Cetatea de la Alba Iulia este unul din locurile din Romania pe care trebuie sa le vizitezi pentru a vedea adevarata istorie a Transilvaniei si totodata a Romaniei si probabil ca uneori e mai interesant sa mergi prin Romania decat sa cauti pe internet dupa ski Bulgaria sau Antalya. Romania are multe locatii de o valoare istorica nepretuita pe care trebuie sa le vizitiezi, iar cetatea de la Alba Iulia trebuie sa fie inclusa pe itinerariul de calator prin Romania.