Externalizarea serviciilor IT

/Externalizarea serviciilor IT

Externalizarea serviciilor IT

Piata de outsourcing in Romania, pe toate tipurile de servicii, este in continua crestere fiind o alternativa fiabila pentru companiile care nu detin resursele necesare pentru a infiinta si dezvolta un departament in-house specializat pe domeniul tehnologiei informatiei.

Reducerea costurilor, o eficientizare a proceselor si a timpului dedicat anumitor operatiuni sunt doar cateva dintre beneficiile aduse de companiile ce ofera servicii de outsourcing.

Despre avantajele aduse de externalizarea serviciilor IT se pot scrie nenumarate articole insa cele mai importante beneficii sunt:

1. Costuri reduse

Fie ca vorbim de o companie cu 400 de angajati sau de o afacere tip boutique costurile, in cazul externalizarii serviciilor IT, sunt semnificativ reduse fata de crearea unui department in-house.

Ca sa va puteti da seama de avantajele serviciilor de outsourcing in segmentul costurilor reduse puteti sa faceti un calcul simplu: costul crearii unui departament (echipamente + forta de munca+beneficii sau ore suplimentare) versus costul unui proiect externalizat (un cost unic).

Pe langa diminuarea cheltuielilor cu serviciile IT, cei care aleg outsourcingul in detrimentul prestarii acelorasi servicii cu forte proprii, economisesc timp si isi eficientizeaza procesele de lucru.

2. Acces la intregul personal IT

Tehnologia software evolueaza intr-un mod rapid iar probabilitatea ca un singur om sa tina pasul cu cele mai noi informatii este foarte mica sau greu de realizat. In cazul in care optati pentru externalizarea serviciilor IT beneficiezi de accesul liber la un intreg personal de profesionisti IT si expertiza. Cand folositi expertiza unui astfel de furnizor aveti avantajul de a avea acces la un numar mult mai mare de informatii si solutii.

3. Managementul riscului/ Focusarea pe afacere

Externalizarea serviciilor IT iti reduce riscul pierderii unor date importante si in acelasi timp valorifica timpul pretios si resursele importante.

Outsourcing-ul a devenit o decizie de afaceri importanta, accentul punandu-se pe diminuarea costurilor si oferirea de solutii viabile pentru orice tip de companie.

In concluzie, externalizarea serviciilor ce nu reprezinta activitatea principala a companiei se poate dovedi benefica pentru mediul de lucru si resursele financiare investite.

By | 2015-12-14T12:46:00+02:00 December 11th, 2015|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment