Institutul Francez din Timisoara se muta in locul Clinicii de Dermatologie

/Institutul Francez din Timisoara se muta in locul Clinicii de Dermatologie

Institutul Francez din Timisoara se muta in locul Clinicii de Dermatologie

Dupa ce cladirea in care se afla pana acum Institutul Francez din Timisoara a fost retrocedata, riscand ca Institutia sa ramana fara spatiu in Timisoara, primarul Robu a anuntat ca aceasta se va muta pe strada Marasesti, in locul fostei Clinici de Dermatologie.

Primarul Nicolae Robu s-a intalnit cu reprezentanti ai ambasadei Frantei in Romania, reusind sa ajunga la o intelegere pentru mutarea Institutului Francez din Timisoara pe strada Marasesti. Pentru ca mutarea sa poata fi facuta, va trebuie reabilitat un spatiu dintr-un camin de pe strada Daliei, care va gazdui apoi Clinica de Dermatologie, primaria din Timisoara alocand deja 1.6 milioane de euro pentru acest lucru, lucrarile urmand a fi finalizate in vara anului urmator. Mai trebuie de asemenea renovat spatiul in care se va muta Institutul Francez, cladirea de pe strada Marasesti.

Aceasta cladire a fost construita in 1745 si a adapostit primul Spital Civil din fostul Imperiu Habsburgic. Medicii care se ocupa de clinica de dermatologie din Timisoara nu sunt multumiti de aceasta decizie.

In cladirea de pe strada Marasesti urmeaza sa functioneze si alte centre culturale, precum si alte consulate.

By | 2014-07-12T18:53:28+02:00 July 12th, 2014|Timis, Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment