Programari la Psiholog

/Programari la Psiholog

Programari la Psiholog

Acum cateva saptamani, intr-o discutie cu o persoana care am luat-o la autostop undeva prin Transilvania, am vanturat subiectul munca, iar persoana in cauza mi-a spus ca lucreaza ca si psihiatru la un centru pentru ajutarea persoanelor cu astfel de probleme. Dupa cateva fraze schimbate despre bolile din sistem, am mentionat cumva cuvantul psiholog in loc de psihiatru, moment in care persoana mi-a spus ca e e psihiatru si ca e un pic de diferenta intre cele doua meserii. Daca va intrebati care diferenta, o spun intr-o fraza simpla: la psiholog poti sa faci programari psihologie, la psihiatru te programeaza ei, fara voia ta. Nu neaparat fara voia ta, dar probabil daca ajungi sa vorbesti cu un medic psihiatru, probabil ca s-a intamplat ceva mai nasol si ai provocat vreun incident.

Cert e ca daca vorbesti cu un medic psihiatru, probabil ca esti in spitalul de psihiatrie din judetul in care te afli, fie intr-un spital si te tin internat sub paza. Nu vrei sa ajungi acolo, cunosc persoane care au baut in anumite ocazii prea mult si au creat probleme prin spatiul public. Si de acolo mai departe i-a luat politia si i-a dus in interiorul unei locatii mai sus mentionate.

Comparativ un psiholog, care te ajuta atunci cand ai diverse probleme care se afecteaza la nivel cognitiv, dar fara sa ajungi la nivelul in care sa creezi probleme. Daca te-ai desparit de prietena / logodnica / sotie si iti e greu mult timp dupa ? Probabil ca o discutie cu cineva specializat in domeniu te poate ajuta. Macar te ajuta sa iti discuti probleme pe care le ai si iti e greu sa le exprimi intr-un alt fel.

Poate e greu sa treci dupa moartea unei rude apropiate. Stiu multe persoane care au avut probleme mult timp dupa moartea unei persoane iubite incat sa treaca peste asta. Sunt momente crude, dar care cu ajutor din partea unui psiholog in Bucuresti pot sa treaca mai usor. Desi nu stiu daca termenul “treaca” e neaparat cel mai bine folosit, mai degraba sa amelioreze trecerea prin aceasta drama personala.

Multi oameni au probleme, putini insa discuta despre ele. Iar acele probleme se tot dezvolta in ele pana la nivelul in care crash-uie si se intampla ce ireversibil sau problematic. Motiv pentru care daca ai o perioada mai rea si nu reusesti sa treci peste ea, incearca macar sa iti programezi o vizita sau doua la un psiholog. Poate o sa treci mai usor peste evenimentul nefericit.

By | 2016-06-06T08:00:24+02:00 May 18th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment