Retete cu legume in iunie

/Retete cu legume in iunie

Retete cu legume in iunie

Iunie este o luna destul de fericita daca stai la casa, pentru ca multe din legumele pe care le-ai plantat la inceputul primaverii sunt la maturitate si poti face niste retete delicioase cu ajutorul acestora. Trebuie sa ai la indemana o gama larga de ustensile de bucatarie, pentru ca retete pentru prepararea acestora sunt multe, usor de gasit pe multele siteuri de retete romanesti. Si pentru ca majoritatea contin ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel sau morcovi, e important sa ai ustensilele potrivite pentru prepararea rapida si cu gust a acestora.

Si pot sa incepi cu un aparat de tocat legume, care sa iti faca viata mai usoara daca nu doresti sa folosesti incontinuu cutitul. De folosit nu e foarte dificil, dar trebuie sa ai grija ca legumele sa nu fie foarte tari (motiv pentru care ceapa nu va fi o problema la taiere, in schimb morcovii iti vor pune ceva probleme) si sa le tai initial in bucati suficient de mici incat sa incapa sub aparatul de tocat legume.

O alta ustensila foarte utila in aceasta perioada este clestele de intors, un aparat surprinzator de putin folosit la noi, dar extrem de util cand ai de exemplu de intors carnea pe gratar sau chiar si dovleceii in tigaie, mai ales ca acestia sunt destul de moi. Si ca vorbim de dovlecei, e incredibil cat de bine cresc acestia la campie, avand personal un numar destul de mare de dovlecei dintr-o singura “tufa” din zona.

Si daca vorbim de gratar, discutam evident si de un sos de usturoi pentru acesta, mai ales ca acum este perioada cand acesta este verde si ofera mai multe oportunitati pentru preparare. Se poate folosi metoda cea mai simpla, cu o presa de usturoi, urmata de adaugarea de sare, apoi o amestecare rapida sa lase putina zeama, urmata de adaugarea de apa sau smantana, in functie de preferinta. Se poate face de asemenea si o spuma destul de reusita daca folositi blenderul in aceasta ecuatie.

Cert e ca daca ai in bucatarie instrumentele potrivite, cheful de gatit creste, mai ales cand stii ca timpul e mai redus si e mult mai usor sa prepari ceva, avand la dispozitie instrumelele dorite.

By | 2015-07-02T07:32:27+02:00 June 24th, 2015|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment