Tronsonul de cale ferata Coslariu – Vintu de Jos are un nou termen

/Tronsonul de cale ferata Coslariu – Vintu de Jos are un nou termen

Tronsonul de cale ferata Coslariu – Vintu de Jos are un nou termen

Tronsonul de cale ferata dintre Coslariu si Vintu de Jos mai are nevoie de inca un an si jumatate pentrua fi finalizat. Declaratia a fost oferita de Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, imediat dupa iesirea din sedinta de lucru pe care a avut-o la Alba Iulia cu autoritatile judetene si locale, reprezentanti ai constructorului itialia Pizzarotti, ai regionalei CF Brasov si ai CNADNR.

Noul termen de finalizare a acestei sectiuni va fi 30 noiembrie 2015.

Aceasta amanare vine dupa ce lucrarile au fost intarziate dintr-o multime de motive, fie ele birocratie, fie juridice. Lotul de cale ferata Coslariu – Vintu de Jos la care se lucreaza face parte din proiectul de reabilitare a liniei CFR Brasov – Simeria, componenta a coridorului IV pan-european.

In judetul Alba sunt vizati pentru expropriere peste 1000 de proprietari de imobile in localitatile Blaj (95 imobile), Craciunelu de Jos (209 imobile), Teius (3 imobile), Alba Iulia (236 proprietati), Sebes (100 proprietati), Vintu de Jos (271 proprietati), Salistea (30 imobile) si Sibot (120 imobile).

Modernizarea bucatii de 31 de km de cale ferata din judetul Alba presupune lucrari de consolidare, de reabilitare a podurilor si podetelor, precum si constructia unor noi, lucrari de electrificare, de telecomunicatii, de reabilitare a cladirilor si spatiilor pentru instalatii tehnologice si a peroanelor.

By | 2014-07-12T17:04:56+02:00 July 12th, 2014|Alba, Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment