Modernizare majoră pentru DJ 750C, un drum pitoresc prin Munții Trascău

/Modernizare majoră pentru DJ 750C, un drum pitoresc prin Munții Trascău

Modernizare majoră pentru DJ 750C, un drum pitoresc prin Munții Trascău

Proiectul de modernizare a drumului județean DJ 750C, ce traversează pitoreștile peisaje ale Munților Trascău de la Sălciua de Sus la Teiuș, este pe cale să devină realitate. Acesta a fost inclus în portofoliul de proiecte prioritare pentru Regiunea Centru, urmând să fie finanțat prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Documentația necesară pentru implementarea acestui proiect a fost finanțată prin fonduri europene, iar Consiliul Județean Alba a aprobat recent indicatorii tehnico-economici și devizul general, actualizați conform noilor reglementări guvernamentale. Această actualizare a fost necesară pentru a se alinia la modificările legislative recente privind finanțarea proiectelor publice.

DJ 750C are o lungime totală de 38,093 km și este compus din două segmente distincte. Primul tronson, întinzându-se pe 14,097 km, pornește de la Sălciua de Sus și trece prin Valea Lungă și Ponor până la intersecția cu DJ 107I. Cel de-al doilea tronson, de 23,996 km, începe de la această intersecție și continuă prin Râmeț, Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus și Stremț, ajungând la Teiuș pe DN 1.

În prezent, drumul este parțial pietruit, cu sectoare de drum de pământ, și include șapte poduri care necesită reabilitare. Modernizarea presupune asfaltarea tronsonelor neasfaltate și refacerea infrastructurii existente, cu o lățime a părții carosabile între 3 și 6 metri, și o lățime totală a platformei drumului între 4 și 7 metri.

Proiectul are o valoare estimată de peste 210,3 milioane de lei, cu o componentă majoră de construcții-montaj de peste 145,4 milioane de lei. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de doi ani, condiționată de obținerea finanțării necesare.

Această inițiativă este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii regionale și va asigura o legătură eficientă și sigură între comunitățile locale și rețeaua principală de transport TEN-T, consolidând conexiunile regionale și stimulând creșterea economică locală.

By | 2024-04-17T08:08:18+02:00 April 17th, 2024|Alba|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment