Contract semnat pentru modernizarea drumului județean DJ 282D în Iași, o investiție de peste 20 de milioane de lei

Consiliul Județean Iași a finalizat procedurile pentru modernizarea drumului județean DJ 282D, un proiect valoros ce va transforma infrastructura rutieră locală. După lansarea la licitație a contractului acum patru luni, s-a semnat recent acordul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe acest segment crucial de drum, cu o valoare estimată la peste 20 de milioane de lei.

Lucrările se vor desfășura pe o porțiune de 6,057 km, începând din localitatea Potângeni, la intersecția cu DJ282, până în Românești, acoperind o lungime proiectată de 6.030 m. Actualmente, acest segment de drum este pietruit și prezintă multiple denivelări, făcând traficul dintre cele două localități să fie destul de dificil.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a subliniat importanța acestui proiect, care va îmbunătăți conectivitatea regională și va oferi condiții de trafic sigure și eficiente pentru rezidenți și vizitatori. „Prin modernizarea acestui tronson, vom face legătura între axa Iași-Suceava și drumul european spre Podu Iloaiei, ceea ce va beneficia direct comunitățile din Potângeni și Românești, dar va îmbunătăți și condițiile de circulație pentru toți cei care vor utiliza drumul”, a declarat Alexe.

Firma Eky Sam SRL, administrată de Marian Radu Samoilă, a câștigat licitația pentru acest proiect. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 16 luni, incluzând o lună pentru proiectare și 15 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași este beneficiarul oficial al acestui proiect, ce promite să aducă îmbunătățiri semnificative infrastructurii rutiere din zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *