Ciclism in Timis: pista de biciclete catre Serbia

/Ciclism in Timis: pista de biciclete catre Serbia

Ciclism in Timis: pista de biciclete catre Serbia

Pista de bicicleta de pe malul canalului Bega a fost terminata acum mai bine de doi ani, iar de atunci a dus multi ciclisti dornici de o plimbare pana la granita cu Serbia. In mod normal, pista de biciclete ar trebui sa mearga pana la Zrenjanin, dar pe partea sarbeasca sunt alte probleme. Plus ca inca nu e un punct de trecere al frontierei cu Serbia pe unde poti merge cu bicicleta. Trebuie sa ai grija pana unde mici, sa nu te opreasca vamesii romani ca sa te ia la intrebari.

Pista e facuta pe tot malul raului Bega incepand de la Uzina de apa, in capatul de est al Timisoarei, pana la granita cu Serbia. E in stare destul de buna, si desi au fost ceva incidente cu autovehicule care au urcat pe ea, desi nu aveau voie. Si nu aveau nu numai ca e pista de biciclete, ci si pentru ca pe malul unei ape, iar greutatea mare erodeaza solul.

Cu toate acestea, in ultima vreme nu au mai fost incidente de genul. Poate si pentru ca a fost iarna si nu s-au urcat bizonii pe pista de biciclete. Dar cum s-a incalzit mai binisor in perioada asta, am zis ca trebuie sa fac si eu o plimbare incolo catre vama sarbeasca, mai ales ca mi-am luat o bicicleta noua.

Asa ca mi-am cautat in dulap un set de haine sport pentru pedalare, niste tenisi solizi, sa nu ma trezesc ca se dezintegraza dupa 20 de km de pedalat, o pereche de casti, telefonul, o baterie externa si m-am pornit la drum.

Am avut noroc de vreme buna duminica, asa ca am pedalat intins pana aproape de Uivar. Mai aveam Otelec-ul in fata, am mers pana acolo, dar la un moment dat m-am plictisit si m-am intors inapoi. M-am bagat in sat la Uivar, am luat ceva rapid de rontait si mi-am odihnit putin picioarele, dupa care am pedalat inapoi. Cu pauze tot la 5 KM. Pentru odihna.. si belvedere.

E o zona faina de vizionat, dar din pacate, fiind pe malul apei, e plin de tantari si muste care te bazaie in mod constant. Plus ca sunt putine zone in care chiar ai ceva de vazut, in afara de pedalat. Foarte mult camp, deloc neasteptat.

La final, ca si concluzie, va zic ca aceasta pista de biciclete este foarte buna daca vreti sa pedalati si nu vreti sa va tot intalniti cu masini. E un traseu de relaxare, fara o multime de lucruri de facut pe parcursul acestei rute. Mi-ar fi placut sa vad ceva mai multe borne pe traseu, poate si ceva mai interesant. Dar asa e aici in zona de campie, in afara de verdeata, nu prea sunt multe lucruri de facut.

Ai fost pe aceasta ruta ? Cum ti se pare pista de biciclete din Timisoara pana la Otelec ? (sau ma rog, granita cu Serbia).

By | 2017-07-24T08:55:28+02:00 May 2nd, 2017|Timis|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment