Secolul si meciurile lui

/Secolul si meciurile lui

Secolul si meciurile lui

Sambata am stat treaz pana in creierul noptii pentru a ma uita la inca un meci al secoului in box. Nu sunt un fan inrait al nobilei arte – apropo, nu am inteles niciodata de ce este atat de nobil sa iei pumni in fata -, insa cand vine vorba de meciuri colosale, mai ales la categoria grea, caut sa fiu prezent, in masura in care sunt si televizate.

Weekendul trecut, am avut parte de un eveniment de top intre campionul mondial IBF la categoria grea, Anthony Joshua, si fostul detinator al centurilor IBF, WBA, WBO si IBO, Vladimir Kliciko. Partida a avut loc pe Stadionul Wembley, in prezenta a 90.000 de spectatori, aceasta fiind cea mai mare asistenta la un meci de box de dupa Al Doilea Razboi Mondial, iar cei prezenti nu pot avea niciun regret, de la meciul in sine, la atmosfera extraordinara pe care lumea a creat-o, in genul celei de la partidele de fotbal.

Din capul locului trebuie sa precizez ca am fost de partea lui Joshua. Nu pentru ca singurul sau esec din cariera a venit in fata romanului Mihai Nistor, pe cand era inca la amatori, ci pentru faptul ca boxul, asemenea altor sporturi, are nevoie de eroi noi. Imi place de Kliciko ca om, pentru ca nu are apucaturi grobiene ca Tyson Fury si nu se da in specatole ieftine precum David Haye, fiind un tip impecabil in discurs. Il urasc insa pe pugilistul Kliciko, intrucat este moartea pasiunii cand se urca in ring. Eternul sau jab de stanga a ruinat o multime de meciuri, lucru pe care nu i-l poate ierta niciun adept al spectacolului. Insa, asa cum la fotbal avem catenaccio, si la box trebuia sa fie unul care sa se zgarceasca in a oferi spectacol, dar care sa castige de pe urma acestei maniere de a lupta.

Asadar, am fost suporterul lui Joshua, pe care, la 27 de ani, il vad un tip hotarat sa faca istorie. Foarte curajos, britanicul n-a prins insa seara ideala pentru un meci cu Kliciko. Cu un trup mai degraba de wrestler, Joshua a sperat sa-l faca KO pe ucraineanul de 41 de ani in primele sapte reprize, asa cum a procedat in precedentele 18 meciuri disputate la profesionsiti. In repriza a cincea, l-a trimis pe Kliciko la podea, insa cand am sarit din fotoliu in speranta ca va pune punct partidei, am vazut un fost campion mondial venind peste el cu o forta incredibila si putin i-a lipsit lui Vladimir sa intoarca soarta meciului in favoarea sa. Desi cu 14 ani mai tanar, Anthony al meu abia se mai tinea pe picioare din cauza oboselii si, pentru cateva clipe, am crezut ca va fi facut KO.

Favorit la bet365 inaintea meciului, Joshua a devenit outsider pe parcursul intalnirii de la Londra, conform cotelor din cadrul pariurilor live, si asta pentru ca, desi lovit rau la arcada stanga, Kliciko se misca mult mai bine in ring, lucru confirmat si in repriza a sasea, cand l-a dat pe jos pe adversarul sau.

Dupa cateva reprize in care am avut emotii mari, Joshua a scos un upercut din joben in runda a 11-a, care l-a ajutat sa-l faca in cele din urma KO tehnic pe oponentul sau. A fost greu, dar a meritat sa stau si sper ca britanicul sa ramana mult timp prin preajma, deoarece este un tip simpatic si in fara ringului.

By | 2017-05-02T09:45:50+02:00 May 2nd, 2017|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment