Transportul de marfa prin Romania

/Transportul de marfa prin Romania

Transportul de marfa prin Romania

In Romania, una din meseriile cu cei mai multi angajati e cea de sofer. Cumva e normal, la cate masini avem, e mereu nevoie de lucruri care sa fie transportate dintr-o parte in alta. Sau oameni.

Majoritatea soferilor (gen soferi angajati cu carte de munca) lucreaza pe tiruri, transportant marfa dintr-o parte in alta a tarii. In categoria transport rutier de marfa gasesti angajati o buna bucata din populatia Romaniei, iar banii pentru astfel de transporturi sunt destul de consistenti.

In functie de ceea ce lucrezi insa, e tipul de loc de munca in care iti petreci aproape toata saptamana pe drum.

Sunt mai multe nivele, incepand de la soferii care lucreaza local, intr-un singur oras (gen transport de marfa in interiorul unui oras mai mare) sau intr-un singur judet, fiind oamenii care ajung cam in fiecare seara acasa. Cunosc multi oameni care au preferat tipul asta de joburi pentru ca nu vroiau sa stea departe de familie. Cumva ii inteleg.

Sunt insa si oameni care merg constant prin tara, dar care ajung in weekenduri macar acasa pe la familii, iar in timpul saptamanii se duc prin toata tara. Sunt meserii in care se obtin bani buni, in care ajungi cel putin odata pe saptamana acasa, iar cei mai multi soferi care transporta marfuri in Romania asta fac.

Bine, in categoria asta sunt si situatii mai speciale, cum de altfel am intalnit saptamana trecuta. Sambata de paste, un coleg a ajuns la ora 16:00 in Timisoara. Cum avea descarcare in Timisoara abia miercuri, a vrut si el sa ajunga acasa de sarbatori. La Vatra Dornei. Va dati seama ca s-a grabit sa lase tirul intr-o parcare pazita si sa prinda trenul de 6 (Timisoara-Iasi, care trece prin Vatra Dornei). Inca 12 ore pe drum, ajungea si el in dimineata de paste acasa. A avut ghinion la felul in care a prins cursa la Timisoara.

Si e si a treia categorie, cei care fac transport pe comunitate, adica transporta marfuri doar prin Europa. Si care stau cu lunile in afara tarii. Din ceea ce stiu, odata cam la 2 – 3 luni ajung si ei pe acasa, unde de obicei stau cam o saptamana. Saptamana in care au de rezolvat tot felul de lucruri. Evident, banii pentru lucrul pe comunitate sunt mult mai buni, dar e tipul de job pentru persoane care nu au familii inca sau au o placere in a sta multa vreme departe de casa.

Toate aceste afaceri de transport international sunt momentan destul de banoase, dar pentru care trebuie sa ai ceva skilluri la sofat. Pentru ca nu conduci doar vara pe drum. Dupa cum am vazut si weekendul acesta.

By | 2017-04-21T20:55:45+02:00 April 21st, 2017|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment