Mihailesti, judetul Giurgiu

/Mihailesti, judetul Giurgiu

Mihailesti, judetul Giurgiu

Mihailesti este o localitate aflata in judetul Giurgiu, la granita cu judetul Ilfov pe malul raului Arges. In localitate e si un lac de acumulare realizat in perioada comunista, denumit, in mod evident, lacul Mihailesti. Localitatea este aflata pe drumul national 6, cel care leaga Alexandria de Bucuresti, fiind una dintre cele mai incarcate artiere rutiere in perioadele de vacanta.

Mihailesti are in componenta satele Draganescu, Novaci si Popesti, iar in total are o populatie de aproximativ 8000 de locuitori, fiind una dintre cele mai dezvoltate localitati din judetul Giurgiu, cu o multime de firme si-au adus sediile aici, fiind foarte aproape de Bucuresti.

Drumuri Mihailesti

Mihailesti este traversat de la un capat la altul de DN6, mare parte din acesta trecand pe barajul de pe raul Arges. Cum este principala iesire din Bucuresti catre Alexandria, cam in fiecare seara si in perioadele de vacanta se formeaza cozi imense in zona acestei localitati pana la intrarea in Bucuresti.

Din Mihailesti pleaca in ambele directii DJ 412A. Inspre Nord, drumul merge pana in localitatea Malu Spart, aprape de Bolintin-Vale si trece prin localitatile Posta, Draganescu, Buturugeni, Zorile, Hobaia si Ogrezeni.

Inspre Sud, drumu merge pana la intersectia cu DN 5 si DN 5A, in localitatea Adunatii Copaceni si trece prin localitatile Popesti, Novaci si Darasti-Vlasca.

Populatie Mihailesti

Mihailesti are o populatie de 7923 de locuitori, conform recensamantului din 2011, o crestere de 5 % a populatiei fata de 2001. Populatia majoritara e formata din romani, cu 90.61 % din populatiei, cu o minoritate de locuitori romi, de 2.7 %. Din punct de vedere al confesiunii, majoritatea sunt ortodocsi, cu minoritati de locauitori catolici si agnostici.

Istorie Mihailesti

Mihailesti e o comuna rurala recunoscuta inca din secolul XVII, dar primele date o arata la sfarsitul secolului al XIX lea, cand Mihailesti era parte din plasa Calnistea din judetul Vlasca. De-a lungul timpului, mai multe sate au intrat si iesit din componenta comunei, pana in 1989, cand a primit statul de oras.

De-a lungul timpului, comuna Mihailesti a trecut pe la mai multe judete si raioane. In 1925, e consemnat ca apartinand de plasa Argesul, urmand ca in 1950 sa treaca la raionul Mihailesti din regiunea Bucuresti, urmat doi ani mai tarziu de desfintarea raionului Mihailesti si treceea acestuia la raionul Draganesti-Vlasca. In 1968, dupa reorganizarea teritoriala, satul Mihailesti a trecut la judetul Ilfov, iar comuna Novaci a fost desfintanta, satele acesteia trecand la comuna Mihailesti. Dupa inca o reorganizare teritoriala in 1981, aceasta a fost transferata la judetul Giurgiu.

Ai ceva de adaugat despre Mihailesti ? Lasa un comentariu mai jos.

By | 2018-04-17T11:32:57+02:00 April 17th, 2018|Giurgiu|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment