Incendiu devastator la biserica de lemn din Ghioncani în Noaptea de Înviere

Biserica de lemn din localitatea Ghioncani, comuna Întregalde, județul Alba, un monument istoric construit în 1878, a fost distrusă complet de flăcări în Noaptea de Înviere. Incidentul nu a provocat victime, dar a lăsat comunitatea fără un important simbol spiritual.

Incendiul a fost semnalat de către îngrijitorul bisericii printr-un apel la numărul de urgență 112. Echipele de intervenție de la Pompierii din Câmpeni au ajuns rapid la fața locului pentru a stinge focul, care a consumat întreaga structură de lemn a bisericii.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba investighează cauzele incendiului, tratând cazul ca pe o distrugere din culpă. Până acum, nu au fost identificate sursele specifice care ar fi putut declanșa incendiul, iar cercetările continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte.

Pierderea bisericii este o tragedie pentru comunitatea din Ghioncani, având în vedere valoarea istorică și spirituală a acesteia. Localnicii speră la o reconstrucție a bisericii pentru a păstra tradiția și istoria locului vii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *