Lista candidațiilor pentru alegerile din 9 Iunie 2024 la președinția Consiliului Județean Alba

În cursa pentru președinția Consiliului Județean Alba la alegerile din 9 iunie 2024, șapte candidați și-au depus dosarele de candidatură, dar până acum doar cinci au fost validați oficial.

Candidații Nicola Adrian din partea Partidului Național Conservator Român și Ghinescu Ion de la Partidul S.O.S. România, au întâmpinat respingeri inițiale, dar au posibilitatea de a contesta aceste decizii până pe 10 mai 2024.

Ion Dumitrel, actualul președinte al Consiliului, este la conducere din anul 2005 și candidează pentru un nou mandat. În competiție sunt și noi speranțe politice cum ar fi Corneliu Mureșan de la PSD, a cărui notorietate este încă modestă în rândul electoratului, conform sondajelor recente.

Alături de veterani, lista candidaților este întărită de noi veniți precum Marius Rof de la USR, cunoscut pentru inițiativele sale în consiliul județean, și Olar Corneliu-Dan de la AUR, ce continuă linia politică a tatălui său. De asemenea, Constantin Talpaș reprezintă Partidul Umanist Social Liberal, menținându-se o figură activă în politica locală.

Lista oficială a candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba cuprinde:

  • Corneliu Mureșan – PSD
  • Ion Dumitrel – PNL
  • Marius-Nicolae Rof – Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei (ADU)
  • Constantin Talpaș – Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)
  • Corneliu-Dan Olar – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *