Echipamentele frigorifice de ieri si de azi

/Echipamentele frigorifice de ieri si de azi

Echipamentele frigorifice de ieri si de azi

Articol acesta o sa inceapa intr-un mod mai putin obisnuit. De obicei intru direct in paine si vorbesc despre subiect, in cazul de fata vitrine frigorifice verticale, dar aici am o povestire scurta care mi-a venit in minte atunci cand am vazut acest subiect.

Se facea ca era vara lui 2004, era o vara torida, cu un campionat european in desfasurare (care de altfel a avut si o castigatoare surpriza – Grecia) si in care un copil de 10 ani statea pe la tara pe la bunici, undeva intr-o zona izolata din judetul Alba. Vara trecea destul de anemic, fara prea multe lucruri de facut pentru un copil obisnuit cu viata la oras. Mai ajutai prin curte la una alta, mai facea cate ceva, dar aveai o multime de timp liber. Iar in acea perioada, chestile care chiar mi-ar fi fost utile sa le invat erau departe de mine.

Asa ca venirea unui targ la final de luna in comuna era ceva extraordinar. Doua zile in care veneau o multime de comercianti cu produsele lor de peste tot, incercand sa mai vanda animale, plante, legume. Multi comercianti insa aveau si carne gata taiata si congelata, care nu putea fi tinuta decat daca aveai o lada frigorifica. Iar lazile frigorifice de acum 12 ani nu erau la fel de performante ca cele de acum. De unde stiu ?

Ei bine, se facea ca locul unde statea buna-mea sa fie foarte aproape de targ, asa ca mai veneau oameni si mai intrebau daca pot sa puna lazile frigorifice in priza ca sa poata mentine chestile congelate. De asemenea, nu multi aveau camioane frigo pe atunci. Stiu ca buna-mea nu era mereu multumita de pret, pentru ca de multe ori la final de luna se nimerea sa plateasca ea din buzunar (din cauza fluctuatilor de tensiune) sau sa ramana doar pe 0 din toata “afacerea” asta. Cu toate astea, cativa ani a tinut-o tot asa, pana cand multi dintre oameni care veneau in targ au venit cu lazi frigo si generatoare.

Cu toate astea, anul acesta au fost in continuare oameni care aveau nevoie de electricitate pentru o zi si care i-au cerut acceptul. Diferenta ? Aveau vitrine frigorifice orizontale compacte si mult mai economice, iar consumul de curent a fost undeva la 60 % din cele pe care l-a avut acum 12 ani. Macar nu a mai iesit pe minus, ca s-a invatat sa negocieze mai bine.

Concluzia: daca ai nevoie de o vitrina frigorifica performanta, cauta sa cumperi ceva nou. Modelele noi tind sa fie mai economice si sa raceasca la fel de bine. Iar banii care ii cheltui pe un astfel de dispozitiv ii recuperezi intr-un timp mai scurt.

By | 2016-10-24T11:01:37+02:00 October 20th, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment