Mutu si titlul

/Mutu si titlul

Mutu si titlul

Venit in aceasta iarna la Targu Mures, Adrian Mutu ramane in continuare un fotbalist atractiv la 37 de ani, indiferent ca jongleaza cu mingea pe gazon, sau cu cuvintele la conferintele de presa.

Fostul star al lui Chelsea nu a ascuns ca a semnat pentru ASA, intrucat crede ca echipa lui Petre Grigoras are potential pentru a se bate la titlu, dupa ce sezonul trecut, ardelenii au terminat campionatul pe locul secund, in spatele Stelei. Briliantul a adus ca principal argument campania buna de transferuri pe care clubul muresean a facut-o, varfurile acesteia fiind el (sic!) si George Tucudean, „un atacant de Italia”, dupa cum l-a caracterizat insusi Mutu pe coechipierul sau mai tanar. O caracterizare magulitoare pentru Tucudean si cam fortata daca privim traiectoria de pana acum a lui George, insa mergem pe mana fotbalistului cu peste 100 de goluri in Serie A, care, cu siguranta, stie ce vorbeste.

Mutu a aflat, insa, foarte rapid ca Liga 1 poate fi chiar mai imprevizibila decat puternicele campionate din Vest atunci cand vine vorba de lupta pentru play-off si play-out. In primul meci oficial pe 2016, noua sa echipa a pierdut pe teren propriu in fata Pandurilor, 0-1, iar prezenta sa in play-off este in real pericol, dupa ce CSMS Iasi, principala rivala a ardelenilor la locul 6, s-a impus surprinzator pe terenul liderului Viitorul Constanta, scor 2-1. Cele doua formatii se afla la egalitate de puncte cu doua etape inaintea terminarii sezonului regulat, avantajul ardelenilor fiind acela ca stau mai bine in duelurile directe, dupa ce au castigat cu 1-0 in Copou si au remizat pe teren propriu, 1-1.

In aceste conditii, lupta la titlu de care Mutu a pomenit la prima sa conferinta de presa s-a transformat subit intr-o operatiune de salvare a ultimului loc care asigura prezenta in play-off. Probabil ca Briliantul regreta acum declaratiile superoptimiste pe care le-a facut – destul de surprinzatoare, de altfel, pentru un jucator cu experienta sa -, insa nu le mai poate lua inapoi. Tot ce poate face este sa aiba un randament maxim in aceste doua etape extrem de grele, in care ASA va intalni pe CFR Cluj, in deplasare, si pe FC Botosani, pe teren propriu, intrucat ratarea play-off-ului inseamna practic anularea de timpuriu a motivului pentru care a acceptat sa joace la ASA. Nepus inca la punct cu conditia fizica, Mutu trebuie sa dea 200% in perioada imediat urmatoare pentru a nu scapa un tren care l-ar putea duce in vara la Campionatul European din Franta, o competitie extrem de atractiva pentru toata lumea, inclusiv pentru amatorii de pariuri sportive, si despre care puteti afla mai multe pe http://extra.bet365.com/news/ro.

Prezenta lui ASA in play-off ar fi un prim pas catre o potentiala lupta la titlu, iar cum lupta pentru un trofeu atrage mult mai mult decat cea pentru evitarea retrogradarii, Mutu poate fi in centrul atentiei. Visul lui este sa isi incheie cariera la echipa nationala cu o participare la Euro 2016. Pentru asta, trebuie, insa, sa-l convinga pe selectionerul Anghel Iordanescu si cu altceva decat declaratii mut prea increzatoare in titlu.

 

By | 2016-02-15T13:25:31+02:00 February 15th, 2016|Mures|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment