Transilvania Motor Ring

/Transilvania Motor Ring

Transilvania Motor Ring

Transilvania Motor Ring este cel mai nou circuit pentru pasionații de viteză din România. Circuitul a fost oficial finalizat acum fix o lună, pe 10 Noiembrie fiind deschis oficial intr-o ceremonie la care au luat parte oficiali din zona județului Mureș, alături de cunoscuți piloti de raliuri și moto din România, care au venit să testeze circuitul din Transilvania.

Unde se află Transilvania Motor Ring ?

Dacă veniți dinspre Târgu Mures, mergeți pe DN 15 către Turda iar Ungheni, când ajungeți la giratoriu, mergeți pe a doua ieșire pe DJ  către Cerghid, iar imediat după Cerghid veți vedea un drum către dreapta care duce la circuit. Circuitul are 3.7 km, cu o lățime între 11 și 14 metri, suficient de bun pentru organizarea de competiții auto și moto. Nu chiar pentru pasionații de competiții de enduro, cu echipament enduro complet, casca moto și tot ce trebe, fiind o zonă de viteză, nu de tehnică.

Dar dacă vreau să mă dau pe circuit ?

Ei bine, de unul singur nu prea ai șanse. Pentru că domnii consilieri din judetul Mureș au decis că ar fi mai bine să permită accesul doar pentru evenimente. Gen dacă vrei să organizezi un track-day pe pista din Târgu Mureș, trebuie să plătești pentru accesul la pistă pentru o anumită perioadă de timp, iar asta costă destul de mult.

De exemplu, pentru 10 ore de timp pe pistă, costul e undeva la 3000 de euro doar pentru chirie. Practic, ar fi ok să găsești cel puțin 50 de persoane care să arunce 60 de euro pentru cateva ore de competiție pe pistă. Problema nu ar fi banii, cât să găsești persoanele care vor să participe în această competiție în aceeasi perioadă de timp.

Dacă vreau să organizez o competiție ?

Ei bine, pe lângă faptul că trebuie să aduni o mulțime de oameni ca să acoperi costurile de închiriere ale circuitului, legal trebuie să anunți poliția, pompierii, serviciul de ambulață și toate lucrurile necesare pentru a putea organiza un astfel de eveniment. Și toate ăstea costă bani. Iar dacă vrei să obții și un pic de profit, deja suma de 60 de euro ar trebui să sară lejer de 100 de euro. Mai punem și asigurările pentru circuit (în cazul în care sunt daune) și deja încep să te ia durerile de cap.

Sugestia mea e să îți faci calculele cât mai precis înainte de a organiza o astfel de competiție pentru a nu te trezi că ieși pe minus. Iar dacă o să organizezi, poți da de știre aici în comentarii. să o promovăm.

By | 2018-12-12T11:51:48+02:00 December 11th, 2018|Mures, Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment