Trei fabrici inchise in judetul Galati in ultimele saptamani

/Trei fabrici inchise in judetul Galati in ultimele saptamani

Trei fabrici inchise in judetul Galati in ultimele saptamani

Viitorul industriei in judetul Galati este tot mai sumbru dupa ce trei companii care angajau sute de oameni in judetul Galati au disponibilizat mare parte din personalul pe care il aveau. Celei trei fabrici inca mai functioneaza, dar la un nivel minim al productiei. Spirt Ghidigeni, Zaharul Liesti si Somaco Branistea au pierdut startul tehnologic si cu echipamente vechi din anul ’90 nu mai pot face fata competitiei in domeniu.

Cele trei fabrici au fost construite in perioada comunista, iar dupa 1990 din cauza furturilor si a lipsei de update tehnologic, acestea s-au degradat si au ajuns sa nu mai fie performante.

Spirt Ghidigeni era o cunoscuta fabrica de lichioruri fine in zona, insa de-a lungul timpului a ajuns sa nu mai produca nimic, fiind cumparata in 2005 de Vincon Vrancea, care a lasat pana la urma fabrica in paragina.

Zaharul Liesti e o alta companie care a ramas in urma tehnologic si nu a mai putut face fata preturilor concurentei. In 2014 fabrica a fost preluata de austriecii de la Agrana Zucher AG, urmand a se vedea ce se va intampla cu fabrica din Liesti. Austriecii din pacate nu au planuri foarte mari cu fabrica de la Liesti, tinand cont ca sfecla de zahar nu mai este produsa in cantitati industriale in zona, iar aducerea sfeclei la Liesti pentru procesare ar costa prea mult.

Somaco Branistea a avut parte de o retehnologizare cand a fost preluata de Somaco, insa fabrica a ajuns in 2014 sa aiba doar 47 de angajati, iar oamenii din zona nu au unde sa se angajeze in continuare.

Oare in ce directie se vor indrepta fabricile din zona Galati-ului ? O reparare a drumurilor din Galati si construirea unor drumuri expres cu siguranta ar ajuta industria din zona.

By | 2014-08-05T19:33:01+02:00 August 5th, 2014|Galati, Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment