Fuste gogoșar din catifea

/Fuste gogoșar din catifea

Fuste gogoșar din catifea

Catifeaua: un material foarte în trend!

Unul dintre cele mai la modă materiale din acest sezon care a avut parte de o revenire grozavă este catifeaua. De la rochii la fuste, la pantofi și la accesorii, catifeaua poate fii întâlnită în toate elementele și sub toate formele.

Fusta gogoșar a fost o mare inovație la începutul anilor 2000 și de pe marile podiumuri de prezentări până la moda străzii, o puteai vedea peste tot. Inovația acestei fuste era tocmai croiul și efectul pe care acesta îl crea.

Pornind de la o betelie în zona taliei sau chiar înspre șolduri, se revărsa un exces de material care la baza de jos înspre tiv era adunat aproape la aceeași circumferință ca a șoldurilor sau minimul cât să poți păși în voie. Materialul era fie redus fie direct din croi fie prin coaserea acestuia de căptușeala de dedesubt, creând astfel efectul acesta de balon sau de gogoșar, de unde de altfel îi vine și denumirea.

Ceea ce face și mai deosebită o fustă gogoșar din catifea este tocmai materialul din care aceasta este confecționată. Catifeaua este un material pretențios dar în același timp ușor de purtat. Acesta are o anumită greutate care îl face să pice pe lângă corp, urmând liniile acestuia.

Dacă alegi să porți fuste gogoșar din catifea trebuie să ai mare grijă cu ce le asortezi și alături de ce materiale le combini. Fiind un material prețios poți să o combini tot cu țesături din aceeași sferă pretențioasă pentru un look glamuros sau cu materiale obișnuite de genul bumbacului sau a sinteticelor.

O altă zonă pe care o poți explora purtând fuste gogoșar din catifea este cea a curentului minimalist. Acesta presupune să porți piese cât mai simple, fără imprimeuri, din țesături cât mai naturale. Poți alege o fustă gogoșar dintr-o catifea de mătase naturală alături de care să porți un top de in sau de mătase. Accesorizarea nu trebuie să ocupe un loc central într-o asemenea ținută, tocmai pentru faptul că se încearcă limitarea și simplificarea lucrurilor cât mai mult.

O fustă gogoșar din catifea este cu siguranță o piesă statement în garderoba ta care readuce la viață un trend mai vechi într-o reinterpretare printr-un material la modă!

By | 2017-09-26T15:45:14+02:00 August 31st, 2017|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment