Un zambet drumos cu tratamentul potrivit

/Un zambet drumos cu tratamentul potrivit

Un zambet drumos cu tratamentul potrivit

dentist

Daca ai avut norocul sa ai parinti cu gene bune si nu ai avut probleme dentare de-a lungul timpului, atunci cumva acest articol nu este pentru tine. Dar persoanele de genul sunt destul de rare, asa ca probabil voi avea un public ceva mai extins pentru ceea ce voi vorbi. Este vorba despre vizitele dese la dentist, pentru a ne putea reface si remodela dantura si implicit zambetul. Asta mai implica si cateva vizite in zona de ortodontie a clincii pentru a putea repara problemele ceva mai serioase.

Multi dintre noi nu ajungem niciodata la ortodont din fericire, dar multe persoane care vor sa aiba dintii perfecti ajung destul de des la acesta pentru diverse reparatii dentare, fie ca e vorba de doua masele sau de o intreaga arcada sau un aparat ortodontic pentru a putea aranja fizionomic dantura intr-o pozitie potrivita.

Oricum, inainte de orice tratament trebuie sa ajungi la un medic pentru o consultatie si apoi sa faci si o radiografie (de preferat 3D) a danturii, care sa arate exact cum se dezvolta dantura si in ce directie trebuie sa mearga reparatia dentar in timp.

Orice tratament ortodontic are niste obiective clare cu fiecare faza a tratamentului, dar cel mai important dintre acestea e cu siguranta ca dintii sa fie frumos aliniati si sa functioneze in armonie cu articulatia temporo-mandibulara pentru a nu avea dureri in viitor, oferind astfel o stare de sanatate a intregului sistem dento-facial.

Ortodontul trebuie sa ia in considerare ca pozitionarea dintilor cu ajutorul unui aparat ortodontic sa se realizeze conform limitelor biologice ale tesuturilor parodontale, pentru a nu produce alte probleme precum resorbtii osoase sau recesiuni gingivale, oferind astfel persoanei care efectueaza acest tip de tratament o functionare echilibrata a tuturor componentelor aparatului maxilo-dentar.

Tratamentul difera de la persoana la persoana, in functie de pozitionarea dintilor si alte probleme de natura mandibulara, fiind un proces mai indelungat, dar care la final o sa va lase cu o dantura de exceptie.

Daca nu aveti insa nevoie asa mare de un aparat ortodontic si vreti doar reparatii la nivelul dentar, e bine sa stiti ca puteti beneficia de servicii dentare gratuite conform pachetelor medicale pentru 2015, pachetul incluzand o consultatie la un interval de 12 luni, tratamentul cariei, tratamentul afectiunilor pulpare cu anestezie, pansament calmant / drenaj endodontic, tratamentul gangrenei pulpare sau a paradontitelor apicale si multe alte operatiuni. Trebuie doar sa va intrebati medicul care din aceste operatiuni sunt acoperite de CNAS prin pachetul de servicii medicale gratuite.

By | 2015-07-15T12:18:02+02:00 July 14th, 2015|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment