Povesti cu Ford

/Povesti cu Ford

Povesti cu Ford

mondeo

Povestea mea ca sofer a inceput cu un Golf, pe care l-am condus mai bine de 100 000 de kilometric, iar in ultimii ani ca sofer am condus un Renault, mai bine de 150 000 de km. Dar povestea in familie a inceput cu un Ford. A fost printre primii ani cand am ajuns la Timisoara, iar in familie a aparut prima masina Ford. Un Ford Focus din 2000, alb, lung, in care am bagat o multime de lucruri de-a lungul timpului. Dar in care am bagat o multime de piese originale Ford ca sa mentinem masina intr-o stare buna de functionare. Pana la un punct.

Tin minte si acum prima oara cand am vazut masina. Cobora incetisor panta dinspre Arad spre Deva, chiar la intrare in Deva. De ce cobora incetisor, va intrebati ? Ei bine, pana. Noroc ca fix la intrare in Deva era o vulcanizare si am rezolvat cu pana respectiva in vreo jumatate de ora. Din fericire n-am avut nimic complicat la ea, iar un petec a fost suficient.

Cu masina respective am fost aproape 100 000 de km, pana cand intr-o zi a inceput sa faca o multime de probleme. A inceput cu refuzul de a porni atunci cand era rece si a ajuns la turbina. Iar reconditionarea turbinei a costat o gramada de bani. M-am intrebat si atunci daca merita un Ford Focus second hand, mai ales ca era undeva in 2009, in inima crizei. N-am mai luat nici o masina pana in 2011, cand am schimbat Focusul pe un model mai nou, din 2001, de Mondeo. Ei bine, aceea a fost una dintre cele mai strasnice masini.

Benzinara, motor de 1800 cmc, 110 CP si se ducea bine la drum lung. Fiind benzinara insa, manca o gramada de combustibil in oras, asa ca prin 2011 am decis ca ar fi bine sa ii punem gaz, iar asta a fost o decizie de excelenta, pentru ca dupa 80 000 de km am scos investitia.

Am mai facut inca vreo 100 000 de km cu Mondeo-ul pana sa il cedam. Si acum masina are 400 000 de km, inca merge, chiar daca a trebuit schimbata distributia. Motorul inca tine, totul e ok la ea.

Cam asta e istoria mea cu Ford. Va mai fi in viitor vreun Ford in familie ? Posibil. Asta pentru ca recent am dat de Ford Mondeo diesel din 2014 care e exceptional si extrem de spatios. Astept sa vad daca il pot lua dupa ce il dau cei de la Autonom…

By | 2016-04-21T12:35:39+02:00 April 21st, 2016|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment