Magazinele online din România se lovesc de o mulțime de probleme când vor să îți vândă produsele în Romania. Cele mai pregnante probleme sunt:
– urmărirea încasărilor din rambursurile firmelor de curierat, asta în special pentru ca termenele de livrare și retur sunt destul de mari, oamenii având opțiunea de a returna produsul în 30 zile, deci urmarirea produselor și statusul acestora este un proces dificil.
– politica de retur a produselor: am discutat puțin și mai sus despre asta, dar aici ar mai fi câteva lucruri de spus. În primul rând, returul de produse presupune emiterea de facturi storno cu valoarea inițială a produsului vândut și returnarea sumelor încasate inițial, iar dacă clientul vrea să își recupereze suma de bani, trebuie să prezinte si bonul fiscal primit odată cu plata pentru acel produs. Pentru firmele normale, nu e atât de problematic, dar pentru cele care au implementat sistemul de split TVA, returul sumelor se va face din sume proprii, urmând a aștepta săptămâni bune pentru a primi aprobarea ANAF pentru transferul banilor din contul de TVA in conturile companiei.
– promovarea unor produse in diverse campanii de publicitate. Unele companii din Romania trimit produse pentru testare unor magazine fizice sau unor persoane care vor sa promoveze produsele (vloggeri, bloggeri sau jurnaliști), iar pentru scoaterea din evidenta a acelui produs, magazinul online trebuie să întocmeasca un contract cu partenerul care se ocupă de promovarea unui produs.
Dacă ești un magazin online care se confruntă cu măcar una din problemele pe care le-am descris mai sus, probabil ca ai nevoie de un program de gestiune cu toate funcțiile acestea disponibile, ușor de implentat și urmărit, cum e Winmentor Enterprise. Aruncă o privire și vezi dacă e soluția potrivită pentru tine.