Anvelope pentru drumuri lungi

/Anvelope pentru drumuri lungi

Anvelope pentru drumuri lungi

anvelope-resapate

Pentru cei care fac multe drumuri prin tara, e foarte important sa aiba masina in ordine. Placute de frana si discuri (sau saboti) in stare buna, motorul sa aiba uleiul schimbat la 10-11.000 de km de mers, iar la 60 000 de km sa schimbi distributia daca o ai pe curea (pe lant se schimba mai rar, unele masina merg si pana la 300 000 de km pana sa trebuiasca sa schimbi lantul). E clar ca pe drumurile de la noi vei ajunge in timp sa mai schimbi cate o bucsa, bieleta anti-ruliu sau vreun pivot, pentru ca denivelari si gropi avem suficiente.  Dar poate cel mai important lucru de avut in considerare sunt anvelopele, pentru care acestea au contact cu drumul si iti ofera cea mai mare siguranta la drum lung. Iar daca ai multe drumuri lungi prin Romania si acumulezi undeva la 100 000 de km pe an, iti poti reduce cheltuielile folosind cauciucuri resapate, o solutie mai ieftina si destul de ok, daca aceste anvelope sunt realizate profesional.

E clar ca sunt mai multe diferente intre anvelopele noi comparativ cu anvelopele resapate, diferenta cea mai mare fiind clar pretul, insa sunt mai multe diferente intre aceste doua tipuri de anvelope.

Daca anvelopele noi se fabrica de la 0 cu totul, cele resapatea au tot stratul de deasupra inlocuit cu o suprafata noua, motiv pentru care exista anumite critici asupra acestui tip de anvelope. Dar acest proces, facut cum trebuie, poate face ca anvelopele resapate sa reziste la fel de bine la drumuri lungi precum anvelopele noi.

Anvelopele resapate folosesc un cauciuc vechi, cu toate lucrurile din interiorul acestuia, dar se adauga o banda de rulare noua, lipita de corpul anvelopei vechi. Tocmai de aceasta cauza de multe ori anvelopele resapate sunt putin ma grele decat cele noi.

Este de retinut ca nu toate anvelopele vechi sunt folosite pentru resapare, ci doar cele care inca mai au “scheletul” intr-o stare buna, adica au o data de fabricatie mai recenta si nu au alta uzura in afara celei din banda de rulare. Practic se reia procesul de fabricatie al anvelopei de la etapa in care se monteaza banda de rulare.

Evident, aceasta este o solutie pentru o vara sau o iarna, nu chiar ceva care sa tine 3-4 ani. Pentru asta puteti sa va uitati de anvelope noi de la Pirelli, firma care acum cateva luni a fost cumparata de un consortiu din China, lucru care ar putea reduce usor costul de productie al acestor anvelope.

By | 2015-07-02T08:30:39+02:00 July 1st, 2015|Zonal News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment