ATV ca mijloc de transport in Romania

/ATV ca mijloc de transport in Romania

ATV ca mijloc de transport in Romania

ATV-ul e unul din mijloacele de transport care este foarte popular in lume. E un mijloc de locomotie rapid, usor si cu un consum decent. Dar nu astea sunt caracteristicile care au adus ATV-urile in plin. Motiv principal e mobilitatea, putand traversa vaste suprafete fara asfalt intr-un mod rapid. Probabil de aceea ATV-ul este extrem de popular in tari precum Australia, SUA, Rusia, Canada si Argentina, unde distantele dintre localitati sunt destul de mari, iar drumurile sunt in general de pamant.

Poate cel mai cunoscut rol pe care l-a preluat ATV-ul in aceste tari este de administrare al fermelor, mai precis pentru adunarea ovinelor si bovinelor de pe vastele campuri din Texas, Patagonia sau Teritoriile din Nordul Australiei.

In Europa, vehiculul acesta e folosit in mare pentru agrement sau pentru competitii moto. In multe tari europene, acesta este interzis pe drumurile publice, avand voie doar sa mergi pe drumuri neasfaltate si pe camp cu el.

Poate de aceea in Romania e foarte popular in statiuni, unde poate fi inchiriat pentru plimbari pe munte, sau in zone mai retrase, precum stane sau in zone extinse de ferme, unde deplasarea cu o masina obisnuita sau chiar cu o motocicleta e ceva mai dificila, mai ales dupa o ploaie abundenta.

In plus, un ATV nu este foarte scump, putand fi cumparat cu cateva sute de euro. Motiv pentru care si este popular in zonele rurale de la noi.

Poate singurul lucru mai nasol despre ATV-uri care trebuie mentionat e ca e destul de periculos daca nu stii cum sa il conduci. E totusi un motor destul de puternic pentru cat are de tras, iar in cazul unui accident e foarte mare riscul de rasturnare si implicit de ranire destul de serioasa. Recomandarea noastra e sa nu mergeti foarte tare si sa purtati tot timpul macar casca (si nu orice casca), iar daca puteti sa faceti rost de genunchiere si cotiere, pentru a evita ranirea serioasa a articulatilor.

In plus, aveti grija sa va luati niste anvelope atv de calitate, nu orice chestie ieftina de pe piata. Luati niste gume care sa tina indiferent de teren si tot timpul sa aveti macar o rezerva care sa o puteti schimba rapid. Sau macar o roata care se poate face cu un kit de reparatie sa puteti merge pana la primul service pentru a putea schimba rapid (tinand cont ca majoritatea atv-urilor nu au rezerva).

Iar la final, mergeti si distrati-va pe ATV, dar nu va puneti in pericol.

By | 2018-01-17T14:15:39+02:00 December 30th, 2017|Zonal News|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Constantin 12/08/2019 at 09:47 - Reply

    Intr-adevar, plimbarile cu ATV-ul mai ales pe munte, este riscant, insa daca ATV-ul are toate piesele originale, nu iti mai faci griji!

Leave A Comment